Verslag 3de Ranking FDF

Molendijk wint in thuishaven!

 

Afgelopen zondag 18 november was het konvooi van de FDF alweer aangeland bij de derde FDF ranking van dit seizoen, hier was MFC 't Centrum (thuishaven van Tamara's Horeca) te Ooltgensplaat. Waar men in de twee vorige toernooien het aantal deelnemers rond het gemiddelde van vorig jaar bleef steken, kwamen er hier toch 38 dames en heren strijden om de prijzen!
Rond klokslag één uur werd er dan toch begonnen aan het toernooi, na toch even een momentje hoe of wat. Toch besloten een poulesysteem te spelen op de vier borden die beschikbaar waren, en zodoende dus de spelers te verdelen over negen poules, waarvan zeven van 4 en twee van 5.
Één poule sprong er duidelijk uit, waarin flink gestreden zou gaan worden. De nummer 3 van de ranking Edwin de Vos moest met driemaal een 1-2 verlies genoegen nemen in de verliezersronde. Daarbij kwam voormalig Flakkees kampioen en tevens voorzitter John Lokken, die naast De Vos, Dennis van Genderen en Rene Molendijk voor zich moesten laten. Verder nagenoeg geen echte verrassingen in de poulefase. Al was het wel dat de nummer 2 van de ranking Raymond van den Ende door een verliespartij in de poule tweede werd. En zich dus moest opmaken tegen een nummer 1 uit een andere poule.
In de verliezersronde waren De Vos en Lokken goed op weg naar de finale waar zij de poulewedstrijd konden herhalen, maar De Vos liet zich verschalken door Lieven Raap in de halve eindstrijd. Lokken wist deze wel te bereiken door te winnen van Rien Kievit. In de finale die volgde was Lokken vastbesloten nogmaals deze ronde in de wacht te slepen. Na vorige toernooi in Café de Kaai de sterkste te zijn in deze ronde, was hij ook ditmaal een maatje te groot voor Lieven Raap.

Verliezersronde:
Halve finale:

Edwin de Vos 0-2 Lieven Raap
John Lokken 2-0 Rien Kievit

Finale:

Lieven Raap 0-3 John Lokken
In de winnaarsronde waren het ditmaal René Molendijk en Jos Kreeft die zich de finale in speelden. Waar Molendijk achtereenvolgens Sander van Oostenbrugge, Martin Jongejan en Johan Visbeen versloeg, moet wel gezegd worden dat Jongejan even daarvoor nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Raymond van den Ende. Kreeft wist achtereenvolgens van Richard Tuns, Arjan Zondervan en Wilbert Beijen achter zich te laten en zich te plaatsen voor de finale.
In de finale begon Jos goed aan deze partij, maar na de 0-1 voorsprong en een aantal gemiste pijlen voor de 0-2, moest Jos zien hoe René vijf legs op rij wist te pakken en hiermee de winst binnen wist te halen!

Winnaarsronde:
Kwartfinale:

Arjan Zondervan 0-3 Jos Kreeft
Maurice van den Nieuwendijk 0-3 Wilbert Beijen
René Molendijk 3-0 Martin Jongejan
Johan Visbeen 3-1 Arend Horseling
Halve finale:
Jos Kreeft 4-2 Wilbert Beijen
René Molendijk 4-2 Johan Visbeen
Finale:
Jos Kreeft 1-5 René Molendijk

Beste dame werd deze middag Kyra van Genderen, die als enige van de dames de winnaarsronde wist te bereiken. De hoogste finish kwam uit handen van Johan Visbeen met 152. Deze miiddag werd er 11 maal een maximale score genoteerd waar Martin Jongejan en Rene Molendijk met elk 3 stuks te meeste hadden.
Allen bedankt voor de aanwezigheid en hoop jullie allen wederom te zien op het volgende toernooi. Deze zal plaatsvinden op zondag 16 december in Café Ons Moment te Middelharnis.

~F.D.F Bestuur~

« Terug