Verslag 4de Ranking FDF

Jongejan pakt zijn tweede zege deze ranking!

Afgelopen zondag 16 december was het weer tijd voor de vierde ranking dat dit rankingseizoen. Deze vond plaats in Café Nu 't Moment te Sommelsdijk. Waar vorig toernooi nog veel deelnemers naartoe kwam, viel het ditmaal erg tegen met slechts 20 deelnemers. Al met al mocht dat de pret niet bederven, en kon er gewoon rond de klokslag van 13:00 worden begonnen met de poulefase. 

Verdeeld over vijf poules van vier personen werd er op de vijf beschikbare banen gespeeld, met in de poulefase een best of 5 legs. In de poules waren er twee die er uit staken. Uiteindelijk moest tweevoudig Flakkees Kampioen Johan Visbeen genoegen nemen met een plaats in de verliezersronde. Hij moest zijn meerdere erkennen in Raymond van den Ende (3-2) en Richard Huijsmans (3-2), waardoor hij weliswaar op 7 punten kwam, 1 meer dan Huijsmans, maar Huijsmans had 2 winstpartijen, waar Visbeen er 1 had.  
In de andere poule was het Jongejan die de klok sloeg, won al zijn partijen. Waardoor de nummer 3 van de ranking Jos Kreeft en nieuwkomer Corne Groeneveld moesten uitmaken wie er tweede zou worden! Groeneveld wist uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind te trekken. Dus moest Kreeft genoegen nemen met een plaats in de verliezersronde.  
 
In de verliezersronde moest Visbeen het gelijk opnemen tegen Sander van Oostenbrugge, die in de poule net 1 leg tekort kwam, maar nu geen pot meer kon breken. In de halve finale moest Visbeen aantreden tegen Peter van der Sluijs (3-0).  Aan de andere kant van het schema moest Jos Kreeft zich ontdoen van Kyra van Genderen (3-1), en in de halve finale van Arend Horseling (3-1)  
In de finale die volgende was het toch een mooie pot, al was het Johan die uiteindelijk het scherpst bleek en met 4-1 de verliezersronde wist te winnen. 
 
Halve finale:  
Johan Visbeen 3-0 Peter van der Sluijs 
Arend Horseling 1-3 Jos Kreeft 
Finale:  
Johan Visbeen 4-1 Jos Kreeft  
 
In de winnaarsronde werd er begonnen met twee voorronde partijen, waarin Corne Groeneveld zich ontdeed van Henk Netten (3-0) en moest Richard Huijsmans alle zeilen bijtrekken om zich te ontdoen van Maurice van den Nieuwendijk (3-2). In de kwartfinales waren het voornamelijk eenzijdige partijen, waarin Raymond van den Ende met 4-0 won van Daniel Both, Edwin de Vos niet opgewassen was tegen Corne Groeneveld (0-4). Roy Moerenhout zich mede een 149 finish ontdeed van Arjan Zondervan (4-0). Bij Jongejan vs Huijsmans was het een goede pot waar Jongejan uiteindelijk mede tweemaal een maximale score en een 112 finish zich ontdeed van Huijsmans (4-2)  
In de halve finales toch al twee die op papier mooie partijen konden opleveren, wat het uiteindelijk ook werden. Groeneveld en Van den Ende maakte er een marathon van en speelde alle mogelijke legs, waarin Groeneveld uiteindelijk het koelste bleek. (5-4). Aan de andere kant waren Jongejan en Moerenhout aardig op dreef, hoog tempo en hoge scores. Totaal raakte zij zesmaal een maximale score, waarin Jongejan er vier noteerde en Moerenhout twee. Na een ijzerdraadje op 170 van Moerenhout pakte Jongejan de break naar 4-2, waarna hij deze goed doorpakte naar de 5-2 en zo de finale instapte, mede ook nog een 140 finish.  

In de finale was de eerste leg nog niet zoals iedereen had gehoopt. Beide mistten een hoop pijlen op de dubbel, uiteindelijk via een 3-finish ging deze naar Jongejan. Waarna Groeneveld toch een tandje bij bleek te schakelen, en mede dankzij een 177, 171 en een maximale score een 3-1 voorsprong te pakken. Nadat Groeneveld twee pijlen mistte voor de 4-1, zette Jongejan toch aan en kwam terug tot 3-3. Waarna Groeneveld weer op voorsprong kwam (4-3). Hierna werd het bij Groeneveld toch wat minder, waar het bij Jongejan weer net wat makkelijk leek te vallen zoals in zijn kwart- en halve finale. Hierdoor pakte hij de 4-4, waarna hij een break wist te forceren naar 4-5. Met scores van 100, 140, 121 en 100 stond Jongejan na 12 op tops. Waarna nog wat nodige pijlen werden gemist, werd uiteindelijk de winst met 4-6 opgeëist. 

Halve finale:  
Raymond van den Ende 4-5 Corne Groeneveld 
Roy Moerenhout 2-5 Martin Jongejan 
Finale:  
Corne Groeneveld 4-6 Martin Jongejan 

Beste dame werd deze middag Kyra van Genderen, die gelijk in de verliezersronde een onderonsje moest spelen met Marieke Kievit voor die beste dame zou worden! 
Hoogste finish kwam ditmaal uit handen van Roy Moerenhout met de eerder genoemde 149 finish.  
Martin Jongejan nam met 6 stuks de meeste maximale scores voor zijn rekening, van de totaal van 18 gegooide maximale scores.  

Allemaal weer bedankt voor de aanwezigheid, en tot de volgende! Deze zal plaatsvinden op zondag 20 januari in Café de Geit te Oude-Tonge! Zie jullie allemaal daar weer!  

Ter extra info,  

Op zaterdag 22 december : Road to the Winmau ranking voetbalkantine SNS, Stad aan 't Haringvliet  

Op vrijdagavond 28 december: Eindejaarstoernooi Café de Geit, Oude-Tonge 

Op zondag 30 december: Eindejaarstoernooi Café de Springert, Ouddorp 

 

Tot de volgende!  

~F.D.F. Bestuur~  

 

« Terug