Verslag 5de Ranking FDF

Jongejan pakt zijn derde zege deze ranking 

 

Afgelopen zondag 20 januari was het weer tijd voor de vijfde ranking dat dit rankingseizoen. Deze vond plaats in Café de Geit te Oude Tonge. Deze middag mochten wij 30 deelnemers verwelkomen, en daarbij toch wel een verrassende afwezige. De nummer 2 van de ranking moest verstek laten gaan deze keer, waardoor de achtervolgers toch hun slag konden gaan slaan.  
 
Verdeeld over zeven poules, waar er twee van vijf en 5 van vier waren, waren er nagenoeg geen echte verrassingen te melden. Poules waren redelijk goed verdeeld wat uiteindelijk toch resulteerde in precies zestien spelers in de winnaarsronde en veertien naar de verliezersronde. Ook deze keer weer een aantal nieuwe gezichten, wat wij als bestuur alleen maar mooi vinden, dat het toch meer begint op te leven!  

Na de poulefase waren het in de verliezersronde Rien Kievit en Kyra van Genderen die zich van hun betere kant lieten gelden na een mindere poulefase. Waar Van Genderen de finale wist te halen door achtereenvolgens toch knap Edwin Kik (2-1), Sander van Oostenbrugge (3-1) en Zeeg Robbemond (3-2) achter zich wist te houden. Rien haalde de finale door winst op Marieke Kievit (2-1), Arend Horseling (3-2) en Johan Netten (3-1) . In deze finale liet Kyra in het begin het betere spel zien, maar de dubbels lieten haar hier in de steek en al snel keek ze tegen een 3-0 achterstand aan. Deze voorsprong liet Rien niet aan zich voorbij gaan, en wilde er niet teveel extra tijd in stoppen, waar hij ook de vierde leg opeiste en daarmee ver verliezersronde in de wacht sleepte.  

Verliezersronde:  
 
Halve finale:  
Zeeg Robbemond 2-3 Kyra van Genderen 
Rien Kievit 3-1 Johan Netten 
 
Finale:  
Kyra van Genderen 0-4 Rien Kievit 

In de winnnaarsronde al gelijk een aantal leuke partijen op de rol. Zo moest Peter van der Sluijs zijn teammaatje Tonny Wolfert voor zich laten, zo ook Roy Moerenhout die Edwin de Vos de winst zag pakken. De nummer 1 van de ranking Jongejan pakte ook zijn winst tegen Albert Brobbel.  
Corne Groeneveld mocht wederom een partij spelen tegen Alex Melissant, waar het vorige week op Open Melissant nog een spannende pot werd, was het ditmaal een kortere wat resulteerde in een 3-0 overwinning van Groeneveld. Danny Blok moest zijn meerdere erkennen in de laatste leg tegen Richard Huijsmans. Ook Jos Kreeft liet weer van zich gelden deze middag en noteerde een 3-0. Ook Johan Visbeen bleef aan de goede kant van de score.  
In de kwartfinale wist Wolfert wederom de winst de pakken, ditmaal tegen Visbeen. Huijsmans kreeg een zware wedstrijd, maar wist deze te pakken zonder dat de laatste leg nodig was door een goede leg te scoren tegen Jaco van der Linde (4-2). Jongejan ging onverstoord verder met een zege op Edwin de Vos (4-1), waar ook Kreeft zonder enige moeite Groeneveld van zich af wist te schudden. 
In de halve finales die volgde maakte Wolfert zijn opmars naar de finale compleet door een onderonsje van Richard Huijsmans te winnen (4-3). Jongejan en Kreeft maakte er een leuke pot van om naar te kijken, maar Kreeft miste teveel op de beslissende momenten, waardoor hij het Jongejan niet al te lastig kon maken (4-1).  
De finale was een herhaling van zo'n twaalf jaar geleden, dat zij tegenover elkaar stonden in een finale. Deze was er ook wel weer één voor in de boeken. Wolfert bleek weer langzaam de oude te worden, maar moest na een break in de zesde leg dan toch capituleren voor Jongejan, waarmee Jongejan met een 5-2 zege zijn derde overwinning van de ranking op zich nam.  
 
Winnaarsronde 

Kwartfinale:  
Johan Visbeen 1-4 Tonny Wolfert 
Richard Huijsmans 4-2 Jaco van der Linde 
Edwin de Vos 1-4 Martin Jongejan 
Jos Kreeft 4-1 Corne Groeneveld 
 
Halve finale:  
Tonny Wolfert 4-3 Richard Huijsmans 
Martin Jongejan 4-1 Jos Kreeft 
 
Finale:  
Tonny Wolfert 2-5 Martin Jongejan 
 
De hoogste finish kwam ditmaal uit handen van Richard Huijsmans met 126. Lang bleef deze nog onder de 100 steken, maar daar kwam na de 114 van Johan Netten verandering in. Meerdere 100+ werden geraakt, en gemist. Maar bleef uiteindelijk steken op de 126.  
Beste dame deze middag werd Kyra van Genderen, die zoals eerder toch knap de finale van de verliezersronde wist te bereiken.  
 
De volgende ranking zal plaatsvinden op zondag 24 februari in de Springert te Ouddorp.  
 
Verder willen wij als bestuur en van het F.D.F iedereen succes wensen die volgende week actief zullen zijn op de Dutch Open Darts in Assen.  
Nog een kleine vermelding is dat op Flakkee ook februari in het teken staat van veel darten!  
Zaterdag 9 februari  Road to the Winmau (Tamara's Horeca te Ooltgensplaat 
Zaterdag 16 februari Open Den Bommel (Bommelstee, Den Bommel)  
Zondag 24 februari F.D.F. Ranking 6 (zoals vermeld hierboven)  

Tot de volgende!  

~F.D.F. Bestuur~  

 

« Terug