Verslag 8ste FDF Ranking

Nicola Cuccumazzo winnaar 8ste FDF Ranking

Nicola Cuccumazzo verrast iedereen op ranking 8!

 

Afgelopen zondag werd alweer het achtste toernooi gespeeld van de flakkeese ranking! Ditmaal was MSV & AV flakkee het strijdtoneel. Helaas ditmaal maar slechts 14 deelnemers, zal mede voor vakantie en Koningsdag de dag ervoor, mocht het toch de pret niet drukken voor de aanwezigen!
De rankingkampioenen zijn bij deze middag al beslist voordat er ook maar gespeeld was. Martin Jongejan en Kyra van Genderen zijn door de afwezigheid van de nummers 2 een toernooi voor het einde al rankingkampioen! Bij deze alvast een felicitatie naar hen!

Rond de klok van 1 uur is er dan toch begonnen met de aanwezigen, al waren er geen directe verrassingen in de poulefase. Roy Moerenhout, Martin Jongejan en Wim Bakelaar mochten als nummers 1 door, waar zij vergezeld werden door Jos Kreeft, Edwin de Vos, Rien Kievit, Nicola Cuccumazzo en Sander van Oostenbrugge.
Dit betekende ervoor dat er acht in de winnaarsronde stonden en zes in de verliezersronde! De loting bepaalde dat Jan Kwak en Joey de Geus een thuiswedstrijd onderonsje speelde die Joey verrassend met 3-0 won. Daniël Both en Henk Kievit maakte er een groter spektakel van waar een laatste leg nodig was. Hierin was Both het meest koelbloedig! In de halve finales had Daniel wederom een laatste leg nodig, ditmaal tegen Kyra van Genderen, maar wist wederom deze te pakken en een plek in de finale af te dwingen!
Andere halve finale, wederom een thuiswedstrijd onderonsje tussen Bastiaan Gelderblom en Joey de Geus. Waar Bastiaan een degelijke pot speelde en zich vrij gemakkelijk naar de finale speelde.
In de finale was het nu ditmaal wel allemaal wat scherper bij Both, en had nu geen kind aan Gelderblom wat resulteerde in een 3-0 overwinning!

VR:
Halve finale:

Kyra van Genderen 2-3 Daniël Both
Bastiaan Gelderblom 3-0 Joey de Geus

Finale:
Daniël Both 3-0 Bastiaan Gelderblom

In de winnaarsronde gelijk een aantal leuke partijen. Sander van Oostenbrugge begon sterk tegen Roy Moerenhout, maar kon het niet volhouden na de 2-1 achterstand en kon Moerenhout vrij gemakkelijk uitlopen naar de 4-1 overwinning. Rankingkampioen Jongejan verloor met 1-4 van Nicola Cuccumazzo, na vele missers op de dubbels en twee goede finishes van 106 en 112 van Cuccumazzo! Rien Kievit speelde een goede partij tegen Jos Kreeft, maar bij de 2-2 deed Kreeft er een tandje bij en kon de partij naar zich toetrekken met 4-2. Edwin de Vos en Wim Bakelaar konden de eigen begonnen legs maar niet houden, break na break werden er in deze pot geplaatst. Bij 2-3 greep De Vos de gekregen kansen om het af te maken (2-4). In de halve finales waren Cuccumazzo en Moerenhout aan elkaar gewaagd. Deze partij weden continu de eigen begonnen legs behouden. Was gemiste mogelijkheden over en weer, maar Moerenhout mistte in deze partij toch de koelbloedigheid om de wedstrijd af te ronden, waar 6 matchdarts niet besteed waren in de laatste twee legs, waarna Cuccumazzo hartelijk dankte! In de andere halve finale was het een eenzijdige partij waar De Vos niet het spel haalde wat hij hoopte en moest Kreeft de overwinning laten (5-0).
In de finale was het Cuccumazzo die de goede lijn doortrok! Ze zeggen niet voor niets, wanneer je een keer goed wegkomt zal je vaak zien, dat men uiteindelijk de overwinning pakt! Cuccumazzo nam al snel een verdiende 4-1 voorsprong, al wilde Kreeft niet opgeven, wat mede door wat matig scoren van Nicola leidde tot 4-3, waarna Cuccumazzo dan toch de overwinning naar zich toetrok!

WR:
Kwartfinale:

Sander van Oostenbrugge 1-4 Roy Moerenhout
Martin Jongejan 1-4 Nicola Cuccumazzo
Edwin de Vos 4-2 Wim Bakelaar
Jos Kreeft 4-2 Rien Kievit

Halve finale:
Roy Moerenhout 4-5 Nicola Cuccumazzo
Edwin de Vos 0-5 Jos Kreeft

Finale:
Nicola Cuccumazzo 5-3 Jos Kreeft

De hoogste finish deze middag kwam uit handen van de winnaar, die deze middag als enigste een finish van boven de 100 liet noteren, al waren het er wel gelijk meerdere!  123 werd uiteindelijk de hoogste! Er werden deze middag 7 maximale scores genoteerd waarbij Jongejan er 4 noteerde en Daniël Both de andere 3.

Beste dame deze middag werd Kyra van Genderen die nu tevens rankingkampioen is!

De volgende ranking zal tevens de laatste zijn, op zondag 19 mei te 't Majoortje, Middelharnis!
Zie jullie allemaal daar, tevens wordt daar de prijsuitreiking van de ranking voltrokken!

~F.D.F. Bestuur~

 

 

 

 

 

« Terug