CORONAVIRUS UPDATE 18-02-2022

FDF en het Coronavirus 

Update 18-02-202

Alle captains hebben gisteravond het volledige herstartplan ontvangen via de mail. Dit document zal ook spoedig op de site te vinden zijn, maar is vanaf nu dus ook op te vragen bij je captain of bij het bestuur.

Ps. Voor de captains: zie je geen mail, check dan ook je spam

Update 15-02-2022

Jaja, we mogen weer!

Flakkeese darters, pak je agenda, trommel je teamgenoten op, bel je locatie en ren naar het trainingsbord!

Volgende week hervatten we de competitie weer en we gaan door waar we gebleven zijn: speelronde 7. We maken de eerste helft van de competitie af en gaan daarna door met een play-off schema. Deze keuze is gemaakt omdat we niet de volle 26 speelweken meer kunnen uitspelen voor de zomervakantie. We snappen dat jullie daar erg benieuwd naar zijn, we zullen het schema (waarschijnlijk) morgen op de site publiceren en rondmailen naar de captains. Hierin is ook het resterende speelschema met nieuwe data te vinden, zodat locaties ingepland kunnen worden. Let hierbij op speciale dagen zoals de gemeenteraadsverkiezingen, koningsdag en de PL Darts in Ahoy.

We zullen ook proberen de site zo snel mogelijk op orde te krijgen voor het invoeren van de wedstrijden.

Hieronder vast het speelschema voor volgende week, we wensen jullie veel plezier en houd deze pagina in de gaten voor updates die volgens ook rondom toernooien.

Ps. houd er rekening mee dat locaties aankomende week nog kunnen vragen om een coronatoegangsbewijs. Heb je vragen hierover neem contact op met de captain (van de tegenstander) of de locatie zelf.

 

Update 16-11-2021

Beste leden,

Het zal jullie niet zijn ontgaan: vrijdag jongstleden was er weer een persconferentie van het demissionaire kabinet, waarin nieuwe coronamaatregelen werden aangekondigd. Een van deze maatregelen betreft het sluiten van de horeca vanaf 8 uur. Door deze maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt om de competitie voorlopig stil te leggen. Concreet betekent dit, dat wedstrijden niet gespeeld mogen worden, ook niet overdag in het weekend.

De maatregelen zijn initieel voor de komende drie weken aangekondigd, op dit moment worden dus speelronde 7 en 8 uitgesteld. Wanneer deze wedstrijden worden ingehaald laten we op een later moment weten. Verdere details volgen op het moment dat we weten wat er na deze periode van drie weken gebeurt.

Wij hopen dat het kabinet het bij deze periode van drie weken houdt en we in de week van 6 december weer door kunnen met speelronde 9. Ook willen we graag alsnog twee toernooien aankondigen die we als FDF ingepland hebben voor december, zodat jullie de data van deze toernooien alvast in jullie agenda kunnen zetten. Uiteraard kunnen hier nog aanpassingen of afgelastingen plaatsvinden op het moment dat de coronaregels aangepast of aangescherpt worden.

FDF Toernooi Tamara’s Horeca, 19 december, 13:00, inschrijven tot 12:45, FDF-leden 5 euro, niet-FDF-leden 7 euro, prijzengeld minimaal 150 euro FDF 30 jaar toernooi: zie poster voor details

Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen jullie ons bereiken via mail, messenger & whatsapp. Zodra er nieuwe dingen bekend worden, zullen we dit uiteraard zo snel mogelijk communiceren.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie

 

Update 15-06-2021

Beste leden van de FDF,

Normaliter hadden we ons in juni opgemaakt voor de ontknoping van het dartseizoen, met nog een paar mooie wedstrijden op het programma in de strijd om het kampioenschap, zoals De Fenomeen 1 – De Geit 1 en Dartshop Kattestaart 1 – De Vrijheid, maar ook krakers als Flakkees Moment - Ons Café 1 & Tamara’s Horeca - SNS Bulls. In plaats daarvan is het van onze kant een tijdje stil geweest, de reden daarvan hoeft natuurlijk niet uitgelegd te worden. Dat betekent natuurlijk niet dat we jullie vergeten zijn en helemaal stil zitten: achter de schermen zijn we al hard aan het werk om weer een competitie en een ranking op te zetten voor volgend seizoen. Met het vooruitzicht dat begin september (hopelijk) alle maatregelen worden opgeheven, lijkt het er ook op dat we na de zomer weer van start kunnen. Meer info hierover volgt natuurlijk op het moment dat we meer duidelijkheid hebben. We willen om teleurstellingen te voorkomen niet te hard van stapel lopen. Mochten er mogelijkheden zijn om voor het einde van de zomervakantie alvast een of meerdere dartsactiviteiten te organiseren om er weer een beetje in te komen na die lange pauze, zullen we hier als FDF zeker de mogelijkheden in onderzoeken.

Sinds het vertrek van John Lokken als voorzitter is er ook nog steeds een vacature binnen het bestuur van de FDF. Momenteel worden Johns werkzaamheden binnen het bestuur overgenomen, maar iemand erbij kan nooit kwaad. Daarom kan vanaf nu iedereen die graag als bestuurslid een steentje wilt bijdragen aan het darten op Flakkee zich aanmelden bij de secretaris van het bestuur (secretaris@flakkeedarts.nl of 0646025384).

Een bestuursfunctie bij de FDF neemt hooguit een paar uurtjes per week in beslag, die je meestal ook nog zelf kunt indelen, dus laat je hierdoor niet tegenhouden. De daadwerkelijke functie en werkzaamheden zullen later in overleg met de rest van het bestuur bepaald worden, zodat je jouw persoonlijke voorkeur hierin kunt aangeven. Wil je meer informatie, twijfel je nog of heb je nog vragen? Dan kun je natuurlijk altijd terecht bij de secretaris of een van de andere bestuursleden. We vragen wel aan geïnteresseerden om zich uiterlijk begin juli te melden, in verband met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Totdat het nieuwe seizoen begint hopen we dat jullie thuis door blijven trainen en dat een ieder in de tussentijd van het terrasweer geniet en de kas van onze prachtige Flakkeese horecagelegenheden weer een beetje spekt, na de moeilijke tijden die zij gehad hebben. We hoeven niet uit te leggen hoe belangrijk de horeca is voor het darten op het eiland, dus ondersteun ze waar mogelijk.

In ieder geval wensen we iedereen een fijne zomer en hopelijk tot snel!

Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie
 

Update 30-09-2020

Speelweken 3 en 4 worden verplaatst naar het einde van het seizoen. Dit houdt dus voor nu in, dat het seizoen twee weken langer zal duren.

We zien geen andere mogelijkheid op dit ogenblik, omdat voetbalkantines gesloten dienen te blijven de komende weken. Daarnaast is het eerder starten van een wedstrijd of spelen in het weekend voor veel teams en lokaties niet wenselijk.

We moeten allemaal de volgende persconferentie afwachten en hopelijk kunnen we dan weer in de week van 26 oktober 2020 de teamcompetitie hervatten.

We houden jullie op de hoogte.

Stay safe!!

Namens het bestuur,

John Lokken

Voorzitter Flakkeese Dart Federatievoorzitter@flakkeedarts.nl

 

Update 17-07-2020

Doordat we in een lastige periode zitten met onze dartsport, hebben wij de nodige adviezen gevraagd bij o.a. de Nederlandse Darts Bond, er zijn inmiddels weer mogelijkheden om te kunnen darten, houd o.a. de website en Facebook goed in de gaten 

Update 16-04-2020

Beste FDF-leden,

Het moge duidelijk zijn dat het Coronavirus het nodige teweeg heeft gebracht de afgelopen maanden. Alle horecagelegenheden op het eiland, waar wij onze mooie sport mogen beoefenen, zijn op dit ogenblik gesloten en dat heeft dus ook de grootste invloed voor onze competitie en toernooien.

Door de maatregelen die genomen zijn door het RIVM zijn wij, net als de Nederlandse Darts Bond en andere dartbonden in het land, genoodzaakt om het totale seizoen nietig te verklaren. Dat houdt dus het volgende in:

• Het seizoen 2019-2020 is per direct ten einde.
• De teamcompetitie 2019-2020 kent geen winnaar.
• De Dartshop Kattestaart Flakkee Cup 2019-2020 kent geen winnaar.
• De Cor de Geus Bokaal 2019-2020 kent geen winnaar.
• De FDF-ranking 2019-2020 kent geen winnaars, maar aangezien er 6 van de 9 toernooien gespeeld zijn, zal er wel het nodige prijzengeld (80%) uitgekeerd worden op basis van het aantal gespeelde toernooien. Zie de verdeling in de bijlage.
• Alle data komen te vervallen, ook die van het Gesloten Flakkee en de Algemene Ledenvergadering.

Natuurlijk is dit niet hoe wij een seizoen willen eindigen, maar kunnen wij helaas niet in de toekomst kijken en weten we ook niet wat er staat te gebeuren de komende periode. Toch willen wij als bestuur natuurlijk wel vooruit kijken en mochten we nog de kans zien om het seizoen positief af te sluiten, dan zullen wij deze kans zeker grijpen om bijvoorbeeld het Gesloten Flakkee te organiseren voor al onze leden.

Ook komen we later terug op een datum voor de Algemene Ledenvergadering, waar elk FDF-lid voor uitgenodigd wordt.

De Flakkeese Dart Federatie betreurt uiteraard de beslissingen die gemaakt zijn, maar gezien de huidige situatie in Nederland en de rest van de wereld is dit de enige logische uitkomst.

Wij wensen een ieder een goede gezondheid toe in de komende weken en maanden.

Met sportieve groet,

Namens het bestuur

John Lokken
Voorzitter
Flakkeese Dart Federatie

Graag dit bericht delen, zodat al onze leden op de hoogte zijn van deze lastige beslissing. 

————————————————

FDF Ranking 2019-2020 – uitkering prijzengeld

Totaal prijzengeld: € 200,00

1e Roy Moerenhout - 50 euro
2e Dennis van Genderen - 35 euro
3e René Molendijk - 25 euro
4e Corné Groeneveld - 20 euro
5e Edwin de Vos - 15 euro
6e Wilbert Beijen - 15 euro
7e Daniel Both - 10 euro
8e Sander van Oostenbrugge - 5 euro

Beste dame Kyra van Genderen - 25 euro

Het prijzengeld wordt uitgekeerd op de eerst volgende ALV.

 

Update 24-03-2020

Beste FDF-leden en dartliefhebbers,

Gisteren heeft het kabinet en het RIVM nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Bijeenkomsten en evenementen zijn helaas niet toegestaan t/m 1 juni 2020.

Hierdoor moeten wij als bestuur helaas concluderen dat het dartseizoen zo goed als ten einde is. Toch hebben wij besloten dat we niet alles direct gaan annuleren.

We willen toch kijken naar de mogelijkheden na (hopelijk) 1 juni 2020, om toch nog het nodige te organiseren om het seizoen positief af te sluiten voor al onze leden.

In een later stadium willen we hier op terugkomen, tenslotte moeten wij ook verder afwachten wat het Kabinet en RIVM verder gaan beslissen de komende periode.

Tot die tijd zullen we de nodige foto’s, nieuwberichten en uitslagen ‘Uit de oude doos’ plaatsen op onze facebookpagina.

Het delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd.

 

Update 13-03-2020 

Wij volgen het advies van de Nederlandse Darts Bond en de NOC/NSF (zie foto). Alle competitiewedstrijden en toernooien die in de periode t/m 31 maart 2020 gepland zijn, worden afgelast en verplaatst naar een andere datum. Dit geldt dus ook voor het koppeltoernooi van komende zondag in Café ‘t Monument, deze is afgelast. 

Komende maandagavond komt het FDF-bestuur samen om te kijken naar het verdere schema. 

Daarbij wil ik vermelden dat het bestuur uit vrijwilligers bestaat en dat wij het beste met onze leden voor hebben. Wij willen liever het zekere voor het onzekere nemen. 

Hopende dat iedereen dit bericht deelt met zijn of haar teamgenoten. 

We hopen op jullie begrip.

FDF-bestuur 

John Lokken
Cor de Geus
Kyra van Genderen
Wilko Kattestaart
Roy Moerenhout

« Terug