Verslag 4e FDF Ranking!

Corné wint in de Bommelstee!

Op zondag 15 januari 2023 was het alweer tijd voor de vierde ranking dit seizoen. Er verschenen 28 deelnemers aan de start, wederom een respectabel aantal. Er werd zoals gebruikelijk eerst in poules gespeeld en erna knock-out.

In de verliezersronde zagen we onder andere de beste dame van de dag aan het werk, namelijk Kyra van Genderen. Zij won in die verliezersronde met 3-2 van de jongste deelnemer van het toernooi: de 8-jarige Guilliano Bijl. Dit laat maar weer eens zien dat darten een sport voor alle leeftijden is. De vader van laatstgenoemde, Dirk-Jan Bijl, bereikte de finale van de verliezersronde, maar moest daarin z’n meerdere erkennen in Menno Angenent.

In de winnaarsronde zagen we ook een iemand die liet zien dat leeftijd maar een getal is: Tonny Wolfert draaide weer lekker, maar strandde net als René Molendijk (die met 128 tekende voor de hoogste finish van de dag) in de halve finale. De finale van de winnaarsronde ging namelijk tussen twee andere Flakkeese vedettes: Corné Groeneveld en Martin Jongejan. Corné trok hier uiteindelijk aan het langste eind en won daarmee alweer z’n derde rankingtoernooi van het seizoen en ondanks dat we pas halverwege zijn, lijkt hij lastig in te halen in het klassement.

Wij danken alle aanwezigen voor hun komst, feliciteren de winnaars en we zien jullie graag weer terug op 12 Februari in de Staver in Sommelsdijk voor het 5e rankingtoernooi.

« Terug