Fenomeen 2 zegeviert op FDF bekerdag!

Lees het verslag hier!

Afgelopen zaterdag was de VIC te Dirksland het podium voor de tweede bekerdag van de Flakkeese Dart Federatie. Hier wordt op 1 dag gestreden om de Dartshop Kattestaart Flakkee Cup en de Cor de Geus Bokaal. Met 9 teams en rond de 60 mensen werd om 11 uur afgetrapt in een poule van vijf teams en een poule van vier teams. De loting van de poules deed al wat stof opwaaien: het lot had vijf teams van de huidige top 6 van de competitie bij elkaar gestopt in Poule A, namelijk De Fenomeen 1, Team Dartshop Kattestaart 1, Dv. De Vrijheid, DC Buutegeweun en Team Dartshop Kattestaart 2. In Poule B namen De Fenomeen 2, VICtory, Dios en Ons Moment het tegen elkaar op.

En in zo’n sterke poule als Poule A vallen dus slachtoffers: beide ‘Kattestaartteams’ werden naar de Cor de Geus Bokaal verwezen, in poule B waren dit Ons Moment en VICtory. In de Cor de Geus Bokaal werden dus meteen halve finales gespeeld, waar zowel Team Dartshop Kattestaart 1 als 2 hun wedstrijd met 4-1 wonnen. Het werd dus ‘The Battle of the Bommelstee’ in de finale, waar team 2 zich kranig weerde, maar uiteindelijk toch op hun plek werden gezet door hun grote broer, waardoor Team Dartshop Kattestaart 1 de winnaar werd van de Cor de Geus Bokaal seizoen 2022/2023 en team 2 zich moest neerleggen bij het winnen van de zilveren plak.

Ondertussen werd in de ‘winnaarsronde’, De Flakkee Cup, eerst een tussenronde gespeeld waarin DC Buutegeweun een overwinning boekte op Dios. Daardoor kwamen ze in de halve finale weer uit tegen een oude bekende: De Fenomeen 1. Het werd weer een ongemeen spannende pot, waarin de wedstrijd werd beslist op de teamronde, in het voordeel van De Fenomeen 1. In de andere finale had het ook beide kanten op gekund, maar won De Fenomeen 2 uiteindelijk met 4-2 van Dv. De Vrijheid. Weer een ‘locatie onderonsje’ in de finale dus, dit keer met twee teams uit ’t Majoortje. Het resultaat leek hetzelfde te worden: team 1 leek hard op weg naar een overwinning en revanche voor de verloren finale van vorig jaar, nadat er na de singles een stand van 3-1 op het bord stond in hun voordeel. Hierna steeg echter de spanning en stegen de gemiste dubbels gestaag mee en won team 2 beide koppels met 3-2. Voor het tweede jaar op rij kwam de finale op de Flakkee Cup aan op 1 partij, in dit geval een teamronde best of 1, 1001. Het was een zenuwslopende leg, met weer karrenvrachten aan gemiste titeldarts, maar uiteindelijk was Maikel Prins zijn zenuwen de baas en prikte hij de winnende dubbel erin, waardoor De Fenomeen 2 winnaar is geworden van de Dartshop Kattestaart Flakkee Cup en De Fenomeen 1 voor het tweede jaar op rij genoegen moet nemen met zilver.

Het bestuur feliciteert alle winnaars, bedankt de locatie en bedankt uiteraard iedereen voor hun aanwezigheid, gezelligheid en sportiviteit! Wij vonden het echt een topdag en we zien jullie graag allemaal volgende week zondag weer als we neerstrijken in De Bommelstee voor de volgende ranking.

 

« Terug