Eerste alternatieve bekerkampioenen gekroond

't Majoortje & Team Dartshop Kattestaart 2 grijpen zeges

Verliezersronde

Woensdagavond was het zo ver: de eerste bekerfinale van de alternatieve beker ooit! In de finale van de 'ballenbak' namen Team Dartshop Kattestaart 2 en SNS Bulls het tegen mekaar op in de VIC.

Er werd begonnen in een round robin format, waarin TDK2 met een soevereine 4-0 het eerste punt op het bord zette.

In de dubbel in dubbel uit singles pakte SNS het initiatief terug: Ron Westdijk won 3-0 van Jaap Rosmolen & Niels van 't Hof won in een spannend potje 3-2 van Maurits Saarloos. In de 'klassieke' singles (b.o. 5 501) wonnen Ryan van Bergen en Dirk-Jan Bijl namens TDK2, waardoor de tussenstand 3-2 in hun voordeel werd.

In de daaropvolgende twee koppels (b.o. 5 701) kon de wedstrijd dus beslist worden. Kattestaart 2 had daarin geen kind aan de 'Bulls': beide koppels gingen met 3-0 naar de Bommelaars, waar het uiteindelijk Ryan 'RvB' van Bergen was die de winnende dubbel gooide, waardoor captain Lex Tuinenburg na winst in de Cor de Geus bokaal alweer de tweede beker van het seizoen in ontvangst mocht nemen uit handen van voorzitter Wilko Kattestaart.

Winnaarsronde

Donderdagavond was het dan zover: de finale van de winnaarsronde van de eerste alternatieve beker. In de Bommelstee stonden 't Majoortje en DC Buutegeweun tegenover elkaar.

Ook hier werd begonnen met een round robin, waarin 't Majoortje meteen uit de startblokken vloog en met 4-0 het eerste punt op het bord zette.

In de dubbel in dubbel uit singles zagen we Corné Groeneveld tegen Danny Blok & Nico Cuccumazzo tegen Roy Moerenhout. Op papier spannende potjes, maar wederom lukte het Buutegeweun niet om een leg op het bord te krijgen, waardoor ze al tegen een 3-0 achterstand aankeken.

In de reguliere singles zette René Molendijk die trend voort, door 3-0 van Adrie Blok te winnen. Die trend werd gebroken door Sander Teijn, die 3-0 won van Sander van Oostenbrugge, om een whitewash van 5-0 te voorkomen.

Dit bleek uitstel van executie te zijn, want Corné en René trokken in de eerste koppel tegen Danny en Sander Teijn de wedstrijd met 3-1 naar zich toe, om zo de bekerwinst veilig te stellen.

Onze felicitaties voor 't Majoortje en volgende keer beter voor Buutegeweun, maar aan de foto's naderhand te zien, konden ze gelukkig nog lachen.

« Terug