Dv. De Vrijheid ongeslagen kampioen!

Wat een prestatie van de Ouddorpers!

Als we de bekerkampioenen aandacht geven, is het ook meer dan terecht dat de kampioen van de FDF Eredivisie in het zonnetje wordt gezet.

Want wat een seizoen hebben de mannen van Dv. De Vrijheid onder leiding van captain John Kroeze neergezet: ongeslagen kampioen geworden, met maar liefst 19 overwinningen en 1 gelijkspel! Na het winnen van de Flakkee Cup (zie foto) denderden ze door om deze mooie dubbel te winnen.

In de indrukwekkende prestaties van het team springen toch 3 spelers erbovenuit. 'Good old' John Vlietland liet dit seizoen zijn klasse weer zien met 87% single winst en maar liefst 18 180'ers. 'Vedette' Iwan Hoek wist 14 van z'n 17 singles te winnen, had een koppelpercentage van 90% en wist onderweg ook nog eens 17 180'ers te gooien. Nieuwkomer dit seizoen bij de Ouddorpers, Nick de Lang, draaide ook een uitstekend seizoen met 13/17 op de singles, 25/28 in de koppels & 13 180'ers.

Combineer die 3 toppers met een hoop solide spelers, zoals Martijn Mierop (9/10 singles,10/13 koppels), Johan Grinwis (5/7 singles, 10/13 koppels), John Kroeze (4/5 singles, 16/22 koppels) en John Hameeteman (2/3 singles, 10/13 koppels), en je snapt dat dit team kampioen is geworden.

De enige achilleshiel van dit team was DC Buutegeweun. Zij zorgden met 5-5 voor het enige puntverlies in de competitie en zorgden ook voor de enige verliespartij van de Ouddorpers dit seizoen, met een overwinning in de halve finale van de alternatieve beker.

Op de ALV van 9 juli zal De Vrijheid de prijs voor het kampioenschap in ontvangst mogen nemen.

« Terug